Agenda & Activiteiten

Een uniek kerkje op één van de grootste terpen van Friesland. Jarenlang gebruikt voor kerkdiensten, nu voor culturele evenementen in de breedste zin van het woord.


 
Evenementen

De onderstaande evenementen staan voor de komende periode op de agenda en worden inmiddels voorbereid. Volg deze pagina voor meer informatie.

Evenementen op de agenda

Taizéviering
Op zondag 11 februari nodigt de Sint Vituskerk in Wetsens u uit voor een bijzondere maandelijkse Vitus-activiteit. Deze keer staat het programma in het teken van een meditatieve en inspirerende Taizéviering, een sfeervol samenzijn met kaarslicht, muziek, herhalende meditatieve zang en korte teksten, waarbij momenten van stilte de ruimte krijgen.

Taize

De Taizéviering is geïnspireerd op de vieringen in het oecumenische en zeer populaire jongerenklooster in Taizé, Frankrijk. In een wereld vol oorlogen, polarisatie en conflicten is bewust gekozen voor het thema 'Vredelievend'. Iedereen is van harte welkom om samen te vieren, te zingen en gezamenlijk momenten van bezinning te ervaren.

De viering begint om half vier en biedt na afloop de gelegenheid om samen na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. De toegang is gratis, en er zal na afloop een collecte zijn.Taizé viering 

Datum: Zondag 1 februari 
Tijd: 15.30 –17.00 uur.
Waar: Wetsens, St. Vituskerk

Parkeren:
parkeerplaats bij de Sint Vitus kerk.

Toegang gratis. Collect na afloop.


 

Eerdere Evenementen

 


Tsjerkepaad Fryslân!

Wat is er mooier dan het bezoeken van een oud kerkje in Friesland? Nergens zijn er zoveel kerken als in Fryslân! Tijdens Tsjerkepaad zijn gedurende de zomer ongeveer 250 Friese kerken vrij toegankelijk. Gastvrije vrijwilligers zijn beschikbaar om uitleg te geven. De kerken zijn open voor iedereen die erfgoed, kunst, stilte, ontmoetingen, rust of meditatie waardeert!

​Tsjerkepaad 2023 is van 1 juli t/m 9 september op de zaterdagen van 13.30 tot 17.00 uur. Het jaarthema is "Kerk als plaats van Ontmoeting".

 

Organisatie

Het is alweer even geleden dat de Vituskerk is overgegaan van de PKN naar de stichting ‘Alde Fryske Tsjerken’. Daarbij is het gebruikelijk dat een plaatselijke commissie (PC) passende activiteiten ontwikkelt in de onderhavige kerk.

Zo ook in Wetsens:  

Agenda
No events to display.

 

Concert Vituskerk