Agenda & Activiteiten

Een uniek kerkje op één van de grootste terpen van Friesland. Jarenlang gebruikt voor kerkdiensten, nu voor culturele evenementen in de breedste zin van het woord.


 
Evenementen

De onderstaande evenementen staan voor de komende periode op de agenda en worden inmiddels voorbereid. Volg deze pagina voor meer informatie.

Evenementen op de agenda

Fotograaf Bob de Boer in Wetsens

Op zondag 2 juni komt de fotograaf Bob de Boer naar Wetsens om in het Vitus kerkje zijn werk te presenteren en toe te lichten. De presentatie van foto’s  wordt ondersteund met muziek en videoclips. 

Bob heeft een media-achtergrond: hij is jarenlang werkzaam geweest als geluidsman, video-editor en muziekspecialist bij verschillende Nederlandse landelijke en regionale omroepen. Bob heeft, naast zijn grote belangstelling voor muziek, al jarenlang een passie voor fotografie.

Zijn onderwerpen zijn uiteenlopend: kunst, portretten, natuur, pop en urban photography. De werken zijn uitvergroot afgebeeld op o.a. geborsteld aluminium, wat een bijzondere weergave geeft vanwege het licht dat op deze foto’s valt en … terug spiegelt op het oog!

Hij gebruikt nauwelijks kunstlicht, maar tovert met het bestaande. Dat geeft een opmerkelijk resultaat, zeker bij de portretten. Ook wordt fotowerk getoond op dibond, plexiglas, hout, kunststof en canvas.


 


Fotograaf Bob de Boer in Wetsens 

Datum: Zondag 2 juni 
Tijd: 15.30 –17.30 uur.
Waar: Wetsens, St. Vituskerk

Parkeren:
parkeerplaats bij de Sint Vitus kerk.

Toegang:  5 euro - inclusief koffie/thee, graag contant betalen.
 

Eerdere Evenementen

 

Meet & Greet mei Anders Rozendal

Op snein 14 april organisjearret de pleatslike kommisje fan’e Stichting Alde Fryske Tsjerken yn it tsjerkje fan Wetsens in moeting mei de skriuwer Anders Minne Rozendal.

Rozendal is yn it fermidden fan’e KFFB in grutte bekende. Hy hat sa’n 20 boeken skreaun en hat sadwaande in grut lêzerspublyk. Ek al is Rozendal al wat op jierren, dochs is er noch altyd aktyf.

Syn leste boek is Feest yn Gennaard en in nije roman sil yn’e rin fan dit jier utkomme.

Yn Wetsens sil Rozendal interviewt wurde oer syn libben en syn oeuvre. De oanwêzigen kinne ek fragen stellen en yn it neipetear is er kofje en thee. Dan is er uteraard de mooglikheid om ynformeel mei de skriuwer yn petear komt.

Meet & greet mei Anders Rozendal 

Datum: Zondag 14 april 
Tijd: 15.30 –17.00 uur.
Waar: Wetsens, St. Vituskerk

Parkeren:
parkeerplaats bij de Sint Vitus kerk.

Toegang: Der wurdt in bydrage frege fan 5 euro foar it underhald fan it tsjerkje. 
 

Taizéviering
Op zondag 11 februari nodigt de Sint Vituskerk in Wetsens u uit voor een bijzondere maandelijkse Vitus-activiteit. Deze keer staat het programma in het teken van een meditatieve en inspirerende Taizéviering, een sfeervol samenzijn met kaarslicht, muziek, herhalende meditatieve zang en korte teksten, waarbij momenten van stilte de ruimte krijgen.

Taize

De Taizéviering is geïnspireerd op de vieringen in het oecumenische en zeer populaire jongerenklooster in Taizé, Frankrijk. In een wereld vol oorlogen, polarisatie en conflicten is bewust gekozen voor het thema 'Vredelievend'. Iedereen is van harte welkom om samen te vieren, te zingen en gezamenlijk momenten van bezinning te ervaren.

De viering begint om half vier en biedt na afloop de gelegenheid om samen na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. De toegang is gratis, en er zal na afloop een collecte zijn.

Taizé viering 

Datum: Zondag 1 februari 
Tijd: 15.30 –17.00 uur.
Waar: Wetsens, St. Vituskerk


 


Tsjerkepaad Fryslân!

Wat is er mooier dan het bezoeken van een oud kerkje in Friesland? Nergens zijn er zoveel kerken als in Fryslân! Tijdens Tsjerkepaad zijn gedurende de zomer ongeveer 250 Friese kerken vrij toegankelijk. Gastvrije vrijwilligers zijn beschikbaar om uitleg te geven. De kerken zijn open voor iedereen die erfgoed, kunst, stilte, ontmoetingen, rust of meditatie waardeert!

​Tsjerkepaad 2023 is van 1 juli t/m 9 september op de zaterdagen van 13.30 tot 17.00 uur. Het jaarthema is "Kerk als plaats van Ontmoeting".

 

Organisatie

Het is alweer even geleden dat de Vituskerk is overgegaan van de PKN naar de stichting ‘Alde Fryske Tsjerken’. Daarbij is het gebruikelijk dat een plaatselijke commissie (PC) passende activiteiten ontwikkelt in de onderhavige kerk.

Zo ook in Wetsens:  

Agenda
No events to display.

 

Concert Vituskerk