Agenda & Activiteiten

Een uniek kerkje op één van de grootste terpen van Friesland. Jarenlang gebruikt voor kerkdiensten, nu voor culturele evenementen in de breedste zin van het woord.


 
Evenementen

De onderstaande evenementen staan voor de komende periode op de agenda en worden inmiddels voorbereid. Volg deze pagina voor meer informatie.

De Agenda onder voorbehoud

Rekening houdend met de ontwikkelingen en coronamaatregelen worden waar mogelijk evenementen op de agenda gezet. Houd wel rekening met afgelastingen en last minute wijzigingen. We zullen hierover dan tijdig berichten.

Concert van de fluitisten Maaike Los en Janke Woudstra

Op zondagmiddag 6 februari 2022 organiseert de plaatselijke commissie van de stichting Alde Fryske Tsjerken in Wetsens een blokfluitconcert. 

Maaike Los en Janke Woudstra zijn twee bevlogen  blokfluitisten uit het noorden van het land. Zij hebben samen les in Groningen van Anneke Hoekman en bespelen alle soorten blokfluiten van sopraan tot basblokfluit. Ook hebben ze beide de Topopleiding in Foudgum gevolgd waar ze masterclasses hebben gekregen van onder andere Daniël Brüggen en Erik Bosgraaf.

Hun repertoire komt uit veel verschillende stijlperiodes; van  middeleeuwse tot hedendaagse werken. Dit laten zij graag horen in de intieme setting van het kleine kerkje van Wetsens.

Blokfluitconcert Maaike Los & Janke Woudstra

Wanneer:
zo. 6 febr. 2022
15.30 u. - 17.00 u.

Waar:
Sint Vituskerk Wetsens, Opgong 1
Toegang vrij
Collecte ter dekking van de onkosten

Organisatie

Het is alweer even geleden dat de Vituskerk is overgegaan van de PKN naar de stichting ‘Alde Fryske Tsjerken’. Daarbij is het gebruikelijk dat een plaatselijke commissie (PC) passende activiteiten ontwikkelt in de onderhavige kerk.

Zo ook in Wetsens:  

 

Concert Vituskerk