Agenda & Activiteiten

Een uniek kerkje op één van de grootste terpen van Friesland. Jarenlang gebruikt voor kerkdiensten, nu voor culturele evenementen in de breedste zin van het woord.


 
Evenementen

De onderstaande evenementen staan voor de komende periode op de agenda en worden inmiddels voorbereid. Volg deze pagina voor meer informatie.

2021 In Nij Begjin...

Met het oog op de aangekondigde verspoelingen van de coronamaatregelen en in de hoop op een verder positief verloop van de ontwikkelingen, zijn de eerste activeiten in de Vituskerk vanaf september dit jaar weer op de agenda gezet.

Vitus Wandeling in Wetsens

Op zondagmiddag 10 oktober organiseert de plaatselijke commissie van de stichting Alde Fryske Tsjerken in Wetsens een wandeling rond de terp. 

De wandeling start in de Vituskerk bovenop de terp waarna men op stap gaat langs het pad om de terp. Op markante plekken wordt even stilgestaan met een toepasselijk verhaal en/of beleving. Terug in het kerkje is er een kort bezinningsmoment met het thema herfst. Tijdens de afsluiting met een kop koffie/thee kunnen de eigen ervaringen uitgewisseld worden. 

o Gezien de toestand van het pad is het aan te bevelen om stevig schoeisel te dragen. 
o Het mogelijk om deze wandeling ook apart als groep te boeken en dan samen met de begeleider een thema af te spreken. 

De wandeling begint om half 4 en duurt ongeveer een uur. 
Er is een collecte ter dekking van de onkosten. 

Aanmelden kan via de website of mail naar mail@vituswetsens.nl

 

Vitus wandeling in Wetsens

Wanneer:
zo. 10 okt. 2021
15.30 u. - 16.30 u.

Waar:
Sint Vituskerk Wetsens, Opgong 1
Toegang vrij
Collecte ter dekking van de onkosten

Organisatie

Het is alweer even geleden dat de Vituskerk is overgegaan van de PKN naar de stichting ‘Alde Fryske Tsjerken’. Daarbij is het gebruikelijk dat een plaatselijke commissie (PC) passende activiteiten ontwikkelt in de onderhavige kerk.

Zo ook in Wetsens:  

Agenda

 

Concert Vituskerk