Archief van eerdere Evenementen

              
Archief Activiteiten
SweetSixties
‘Liederen concert'
Gevarieerd programma met o.a.opera-aria’s van Mozart, bekende liederen van Schubert, Röntgen. Na de pauze werken van o.a. Fauré, Quilter en afgewisseld met piano-intermezzi van o.a. Tsjaikovsky en  Rachmaninoff/ Prokofjef!
 
Sint-Vituskerk  Wetsens presenteert:
Liederen concert Palle Fuhr Jørgensen & Roel Praas 
o Datum       :   Zondag 3 maart
o Aanvang   :   15.30 u.  
o Locatie      :  Sint-Vituskerk Wetsens
Entree           : gratis toegang & collecte bij de uitgang
 
Aanleiding & Achtergronden
Bariton Palle Fuhr Jørgensen en pianist Roel Praas vormen al ruim 15 jaar een duo en hebben een zeer uitgebreid repertoire.
o Roel Praas is een veel gevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten.
o Palle Fuhr Jørgensen werkte bij diverse platen-en radio-opnamen werkte hij met vele bekende dirigenten, o.a. Edo de Waart, Ed Spanjaard, Reinbert de Leeuw en Kenneth Montgomery. 


SweetSixties
‘Goed Nieuws’ nieuwjaar concert
Het programma waarmee het koor op 20 januari optreedt bestaat uit mooie liedjes, lieve liedjes en meezingliedjes; voor elk wat wils. Het koor wordt op gitaar begeleid door Ronald Haan. Ook zal de dirigente zelf een lied zingen waarbij ze op piano begeleid wordt door Anne E. de Bruijn. Het belooft een gezellige en aanstekelijke middag te worden, U bent van harte welkom!

 

 

Sint-Vituskerk  Wetsens p resenteert:
Nieuwjaar concert 'Sweet Sixties' 
o Datum       :   Zondag 20 januari
o Aanvang   :   15.30 u.  
o Locatie      :  Sint-Vituskerk Wetsens
Entree           : gratis toegang & collecte bij de uitgang
 
Aanleiding & Achtergronden
In april bestaat het koor Sweet Sixties o.l.v. Marijke Rodenburg acht jaar. Elk koor heeft een eigen identiteit, zo ook Sweet Sixties. In die acht jaar van haar bestaan valt op dat vriendschap en betrokkenheid bij elkaar bijna even hoog scoren als het zingend musiceren. Opvallend is het enorme plezier waarmee Sweet Sixties haar optredens aantrekkelijk maakt. 
 
‘Koffie - Kerstconcert’
Een sfeervol Koffie-Kerstconcert op Tweede Kerstdag, gezongen door het vocaal ensemble ‘Provocale’ en solisten o.l.v. en begeleid door Anne E. de Bruijn op piano en orgel. Teksten, koor- en samenzang rond de expositie 'Bloom' Karmelklooster Drachten. 
De luisteraar wordt aan de hand van de teksten en liederen meegenomen op een muzikale en b(l)oeiende reis op deze Tweede Kerstdag. 
 
Sint-Vituskerk Wetsens p resenteert:
Kerst Koffieconcert 
o Datum       :   Woensdag 26 december 2018
o Aanvang   :   11.00 u.  
o Locatie      :  Sint-Vituskerk Wetsens
Entree           : gratis toegang & collecte bij de uitgang

Inlichtingen & reservering
Stichting Promovocaal Concerten
Adres             : Jaerlawei 13, 9122 CT Wetsens
Email             : mailpromovocaal@gmail.com
Website         : www.promovocaal.nl
Telefoon         : 051922904 / 0654796389

Aanleiding & Achtergronden
Dit jaar zingt ‘Provocale’ op Kerstavond (24 december) in het Karmelklooster te Drachten. Daar is momenteel in verband met het 25-jarig jubileum een oogstrelende expositie van bijzondere kunstwerken, gemaakt door verschillende kunstenaars met als thema ‘BLOOM’ (Bloei). Op Tweede Kerstdag zijn de in het Karmelklooster gezongen liederen en teksten ook te beluisteren tijdens het Koffie-kerst concert in het Vituskerkje. Maar er is dan nog meer te genieten: vocale soli, improvisatie op piano en orgel en samen zang met nieuwe en oude Kerst liederen, om zo tot een volledig Kerstconcert samen te smelten. Zo wordt de BLOEI op deze Tweede Kerstdag op uiteenlopende wijze met tekst, muziek en zang tot leven gewekt. Een bijzondere en onvergetelijke Tweede Kerstdag-beleving voor jong en oud!
 

‘Spoor van liefde door de tijden’
Wat hebben heiligen ons te zeggen en voor ons te betekenen in de huidige tijd? Een collage van tekst, muziek, stilte en symbolen rond Sint Vitus.
 
De Derde vesper gaat in op de betekenis van Heiligen in het algemeen en Sint Vitus in het bijzonder. Een viering waarin teksten, muziek, stilte en symbolen een plaats krijgen. We zingen met elkaar inmiddels bekende liederen, luisteren naar muziek en delen wat ons bezielt.  Vitus wijst ons de weg om in ‘mienskip’ om te zien naar de ander. Om op te staan uit chaos, samen op weg. Wie weet waar naartoe.
 
Sint-Vituskerk Wetsens presenteert:
3e VITUS VESPER 
o Datum: Zondag 18 november 2018
o Aanvang: 15.30 u.   
o Locatie:  Sint-Vituskerk Wetsens
Entree: gratis toegang & collecte bij de uitgang
Voor verdere informatie en vragen zie de contact pagina .
It bysûndere ferhaal fan Anders "Dykje" of de kluzener fan Wetsens.
Datum      : Zondag 7 oktober
Aanvang  : 15.30 uur
Binnenkort meer informatie.

WEI zijn Willem, Eddy en Ingrid. 
Willem Vis, Eddy en Ingrid Kooistra. Drie enthousiaste mensen met een passie voor muziek.  Eddy en Ingrid zijn de zanger en de zangeres van dit trio, hun stemmen passen perfect bij elkaar. Willem begeleidt hen kundig en toegewijd op zijn gitaar.
 


Het repertoire van WEI is een muzikale reis door het leven zelf:
o Nederlandstalige kleinkunst, van o.a. Boudewijn de Groot, Claudia de Brei en Cornelis Vreeswijk.
o Daarnaast brengen zij ook Engelstalige liedjes. ( o.a. Eva Cassidy, Adele en Leonard Cohen )
Zij selecteren hun nummers op muziek, tekst en sfeer met hier en daar een vrolijke noot. 

Sint-Vituskerk   Wetsens presenteert:
Trio WEI - muzikale reis
o Optreden: Zondag 28 oktober 2018
o Aanvang: 15.30 u. tot 17.00 met pauze.
o Locatie:  Sint-Vituskerk Wetsens
o Koffie en thee in de kerk verkrijgbaar.
Entree: gratis & collecte bij de uitgang
Voor verdere informatie en vragen zie de contact pagina .


Sint-Vituskerk   Wetsens presintearret:

SÂNMAN & SIKKE
Optreden: Snein 23 september 2018
Lokaasje:  Sint-Vituskerk Wetsens
Yntree:  €10,-
Kofje en tee yn tsjerke te krijen
Oanfang 15.30 oere
Mobiel: 06-30319875 (Klaas de Vries)

TSJERKEPAAD: "LEVENSLIJNEN"
Keramiek van Wietske Hellinga - 7 juli t/m 8 september in Sint-Vituskerk in WETSENS
 
‘Levenslijnen 
het verhaal van onze voorouders 
over liefhebben en geleefd lijden 
door de eeuwen heen 
ieder werk draagt zijn betekenis 
in de huid gebrand 
deels onleesbaar maar 
voor altijd in onze genen gegrifd’ 
 
De getoonde coconvormen uit de serie Levenslijnen bieden een geschiedenis, hebben een verhalend vermogen gekregen, tonen gevoel. De cocon vertelt een verhaal van vroeger maar draagt tevens een belofte naar de toekomst.... Het is aan de bezoeker om te ontdekken wat er getoond wordt én naar binnen te keren om op zoek te gaan naar de eigen Levenslijnen.  Wietske Hellinga (NL 1964) begon als fotograaf. Ze volgde de opleiding audiovisuele vormgeving aan de academie St. Joost in Breda. In 2004 begon ze te werken met klei.  Het denken in het platte vlak, maakte plaats voor denken en werken in ruimtelijke vormen. Dit gaf en geeft ongekende mogelijkheden.Na een leerperiode van enkele jaren bij verschillende pottenbakkers en het deelnemen aan de werkgroep keramiek o.l.v. Nirdosh Petra van Heesbeen, ontwikkelde Wietske een geheel eigen handschrift in diverse kleisoorten.  Met de serie Levenslijnen (2018) is een geheel nieuwe stap gemaakt; intuïtief werkend ontstaan zonder vooropgezet plan, verrassend doorleefde werken.  ‘Een kaarsje ontsteken, even stil worden en tijd voor bezinning’ 
 
SINT VITUS PASSIE
Update: 2018/07/14
 
In mei 2018 is in de Sint Vitus kerk Wetsens de Sint Vitus Passie uitgevoerd. Deze passie is onderdeel van het project Ûnder de Toer dat deel uitmaakt van het programma Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018.  De passie is een creatieve ineenvlechting van het levensverhaal van de heilige Vitus (naamgever van de kerk), het verhaal over het instorten van de kerktoren van Wetsens en het levenseinde van de bijbelse figuur Simson (onderwerp van de preek tijdens het instorten van de kerktoren). Componist en bedenker van de passie is Anne de Bruijn, inwoner van Wetsens en lid van de PC van de Sint Vitus kerk. Samen met talloze vrijwilligers en medebewoners van Wetsens is de passie verschillende keren met succes opgevoerd.